ÅPNINGSTIDER Torsdag – lørdag  09.00 – 18.00

Velkommen til Transport & Logistikk 2023

Om få uker åpner Norges største bransjeopplevelse for transportnæringen – nemlig Transport & Logistikk. Den 28. – 30. september fylles hele 38 000 kvadratmetre på NOVA Spektrum i Lillestrøm med de viktigste importørene, offentlige etater, veteranlastebiler, familieaktiviteter og en gigantisk konferanse med faglig påfyll! Det beste av alt? Det er gratis inngang til hallene!

Tungbilimportørene er selvsagt på plass

Alle de åtte lastebilmerkene som er representert i det norske markedet kommer til Transport & Logistikk på Lillestrøm den 28. – 30. september. I tillegg til Volvo, Scania, Mercedes, Man, Daf, Iveco, Renault og SISU, vil godt over 240 utstillere være tilstede på den 38 000 kvadratmeter store messen. Kundedirektør i NOVA Spektrum, Trond Andersen, konkluderer:

Arrangementet Transport & Logistikk samler hele verdikjeden innen transport- og logistikksektoren, og tungbilimportørene representerer en stor og viktig del av utstillingen. For aktørene i bransjen er dette en perfekt arena å vise frem nyheter på, og å synliggjøre bredden av egen produktportefølje på området for lastebil og buss. 

Sammen med Norges Lastebileier-Forbund, NHO Logistikk og Transport, Norsk Industri og Norske Havner gleder vi på NOVA Spektrum oss stort til dørene endelig åpnes den 28. september 2023!

Trond Anderse, Nova Spektrum

Kundedirektør i NOVA Spektrum, Trond Andersen, ser frem til å fylle 38. 000 kvadratmetre med de viktigste importørene og øvrige utstillere når hele bransjen samles til Transport & Logistikk 28. – 30. september.

Les også: Alle tungbilimportørene er på plass til bransjens viktigste møteplass >>

Sjeldent syn av 30 veteranlastebiler 

Transporthistorisk Forening vil definitivt bidra til glede og underholdning på NOVA Spektrum den 28. – 30. september. Da stiller medlemmene ut 30-40 strøkne veteran-nyttekjøretøy.

Styreleder Nils Magne Gjeitnes sier:

– Transporthistorisk Forening har 740 medlemmer spredt over hele landet. Hvert år arrangerer vi Vognmannen, som er Norges eldste løp med gamle nyttekjøretøy. I 2022 ble det arrangert under veterandagene på Magnor Travbane, og i år blir det på Lunde i Telemark med hele 160 påmeldte. I tillegg har foreningen årlige treff og hyggelige sosiale turer i både Nogre, Sverige og Danmark. Vi gleder oss veldig til å vise frem flotte veteranbiler for et engasjert publikum under Transport & Logistikk i september, avslutter Nils Magne Gjeitnes.

Gratis seminarer på NLF-standen

Både torsdag, fredag og lørdag arrangeres en lang rekke gratis seminarer som retter seg mot bileiere og sjåfører på standen til Norges Lastebileier-forbund. Eksempler på temaer er det nye risikoklassifiseringssystemet som benyttes ved kontroller, praktisk bruk av fartsskrivere, og hvordan en registrerer arbeidstid. Det vil også bli fokus på alle NLFs produkter og tjenester, og demonstrasjon av disse.

På seminarscenen i Hall E får du vite mer om alt fra tekniske nyheter, vekter og dimensjoner, til transportbransjens posisjon når det gjelder det grønne skiftet. Bilimportører, myndigheter og andre vil mene mye om hva slags teknologi en bør satse på i fremtiden, og det blir fokus på myndighetenes støtteordninger ved Enova. Statens Vegvesen holder seminar om ladeinfrastruktur, og du får møte unggutten Daniel Christensen som hacket Telenor – og som siden fikk jobb i samme selskap. Dette er bare noe av det som kan oppleves gratis på NLF sin seminarscene, i tillegg til podcast-innspillinger og andre aktiviteter.

Kjell Olafsrud i Norges Lastebileier-Forbund ønsker publikum hjertelig velkommen til en av tidenes største Transport & Logistikk messer den 28.-29 september på NOVA Spektrum på Lillestrøm. Messehallene er gratis å besøke for publikum. Foto: Elisabeth Nodland

Satser sterkt på rekruttering

Allerede tidlig i august måned var det bekreftet at 1000-1500 skoleelever vil besøke Transport & Logistikk 28. – 30. september. Og det er ikke så rart – NHO og Norges Lastebileier-Forbund anslår nemlig et behov for opp mot 2000 nye sjåfører hvert år frem til 2030. Det betyr at bransjen har et stort rekrutteringsbehov. Trond Helge Henriksen, styreleder i Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen transport- og logistikkfag i Norge (Sotin), forteller at de jobber for flere faglærte arbeidstakere:

– Siden 2019 har Sotin, sammen med NLF og NHO Transport gjennomført en landsdekkende turné kalt «Følg drømmen, ikke strømmen». Hensikten er å løfte frem sjåføryrket og informere om hvilke utdanningsmuligheter som finnes. Vi ser at dette fungerer. Først og fremst ser vi det på søkertall til transport- og logistikkfagene, og vi ser også at i områder der det allerede er et godt miljø rundt yrkesjåførutdanningen spesielt, er det gode søkertall. Vi håper og tror at både skoleelever og andre interesserte vil møte oss på og ta en snakk om karriere på Transport & Logistikk.

Les også: Møt fremtidens arbeidsgivere innen transport, logistikk og kjøretøy >>

Stopp, se og vink med «Venner på veien»

Lyst til å ta med hele familien på messen? I tillegg til kvalifisering i NM i kjetting, lastebilsimulatorer og artige utfordringer med å finne feil på et vogntog, er det duket for «Venner på veien» på Transport & Logistikk lørdag den 30. september. Dette er Norges Lastebileier-forbunds trafikksikkerhetskampanje, som retter seg spesielt mot barn i 1. og 2. klasse. På høsten gjennomføres den av forbundets medlemmer over hele Norge, og målsetningen er å komme i direkte kontakt med barn, og lære dem hvordan de skal forholde seg til store lastebiler i trafikken. 

Venner-på-veien_Transport & Logistikk
Ta med barna på Transport & Logistikk og gi de kunnskap om hvordan de skal forholde seg til store lastebiler i trafikken på en morsom måte. Foto: Norges Lastebileier-forbund

Les mer om Venner på veien >>

Topp foredragsholdere på attraktiv fagkonferanse

I 2019 samlet Transport & Logistikk 15 000 besøkende og over 230 utstillere. Målsetningen i 2023 er å øke antall besøkende, og allerede nå har et hundretalls deltakere meldt sin ankomst til hovedkonferansen som går over 2 dager og har et sterkt faglig program.  

Samferdselsministeren ser frem til å åpne T & L

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har allerede blitt en god venn av Transport & Logistikk konferansen. Når Nygård tiltrådde som statsråd i 2021 var Transport & Logistikk konferansen den første konferansen han deltok på, bare timer etter han tiltrådde. 

Arrangørene bak Transport & Logistikk er svært glad for at statsråden tar seg tid til å besøke årets konferanse og ser frem til et spennende foredrag om hvor regjeringen vil ta sektoren fremover. 

«Transport er svært viktig både for folk flest, for næringslivet, for beredskap og for landets motstandskraft mot klimakonsekvenser. Møteplasser som Transport & Logistikk gir muligheten for å snakke sammen, og lytte til hverandres erfaringer for å sammen finne de beste løsningene for morgendagens transportutfordringer», sier Jon-Ivar Nygård.

Det er NHO Logistikk og Transport, Norsk Industri og Norske Havner som arrangerer konferansen, og temaene favner bredt. Lurer du på hvordan krigen i Ukraina, korona og forsyningsutfordringer til og fra Asia har påvirket det internasjonale frakt-markedet? På konferansen vil Dr. Omera Khan fra Maersk og Ole Hagen, visepresident i FIATA, fortelle om endringer og nye frakt-trender. Susanne Nævermo-Sand i Celsa Nordic, Sigrun Aasland i Zero, og Camilla Gramstad i Elkjøp skal guide tilhørerne gjennom temaer som resirkulering, gjenbruk, fossilfri transport og klimapolitikk. Mens Are Kjensli, adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Kjell Olafsrud i NLF og Kirsten Steenberg fra Schenker skal ta for seg fremtidens kompetansebehov og rekruttering til bransjen. Pluss mye mer. 

Bli med på årets største og viktigste møteplass for bransjen!

Transport & Logistikk er transport- og logistikksektorens største faglige møteplass og avholdes på NOVA Spektrum i Lillestrøm 28. – 30. september.