ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Programmet for konferansen er klart

 – Årets konferanse vil bli et fantastisk arrangement hvor alle med interesse for transport, logistikk og samferdsel bør være på. Programmet er nå klart, forteller Jo Eirik Frøise som er prosjektleder for konferansen for Transport & Logistikk 2023.

Mens utstillingen varer tre dager, fra torsdag 28. september til lørdag 30. september, er det kun torsdag og fredag det vil være konferanse. Totalt er det rundt 80 foredragsholdere på programmet over konferansens to dager. De viktigste temaene vil være bærekraft, innovasjon, bemanning og samferdselspolitikk. 

Mye interessant for vareeiere og transportører

Det er mange smakebiter vi kunne løftet frem i årets program, både sesjonen Landtransportprogram, Grønt Skipsfartprogram og Grønt Luftfartsprogram er spennende, etter alt å dømme er dette første gangen de tre grønne programmene møtes under et og samme arrangement.

Videre finner på at en lang rekke vareeiere skal dele sin kunnskap og innsikt. I tillegg til forannevnte foredrag fra Elkjøp og Celsa Nordic, kan vi nevne store transportkjøpere som Rema, Kongsberg Defence & Aerospace, Asko og Glamox. 

Et siste punkt som vi ønsker å trekke frem er behovet for både arbeidskraft og kompetanse i bransjen. Rekrutteringen inn på alle nivåer i logistikken er under press, og hvordan innretter vi  dagens norske utdanningspolitikk for fagopplæring. Her møter du bransjeaktører som Schenker-topp Kirsten Steenberg, NLF-direktør Geir A. Mo, NHO LTs Are Kjensli og Trond Helge Hendriksen, styreleder i Sotin. 

Her er mye grønt, med miljø og bærekraft i plenumssesjonen. Vi tror at sesjonen «Miljø og bærekraft inn i fremtiden» vil vi få stor oppmerksomhet. Her får vi høre daglig leder i Zero, Sigrun Gjerløw Aasland, bærekraftsjef i Celsa Nordic Susanne Nævermo-Sand, bærekraftssjef i Elkjøp Camilla S. Gramstad og konserndirektør i Posten, Silje Skogstad. En grønn sesjon de fleste bør få med seg.

Statsråd og transportkomiteen er på plass

Som vanlig er Transport & Logistikk en arene som politikerne prioriterer å delta på, dette anser vi som et kvalitetsstempel. Samferdselsminister Nygård åpner konferansen sammen med NHO Logistikk og Transport Are Kjensli. 

Samferdselspolitikk er som vanlig et bærende element på konferansen. Den danner rammevilkårene til alle aktørene i bransjen på både transport og vareeier-siden, påpeker Frøise.

Medlemmene fra transport- og kommunikasjonskomiteen på stortinget er allerede booket inn, og mange vil være der gjennom hele konferansen. Vi har også valgt å ta debatten et hakk videre i år, gjennom å invitere flere rutinerte mediekommentatorer til å komme med sine betraktninger av både debatten, det avholdte kommune- og fylkestingsvalget og samferdsels i media generelt

Meld deg på nå

Med opp mot 15 000 besøkende messen og mange konferansedeltagere er det et stort press på hotellrom og deltagelse på festmiddagen. Så vi håper at så mange som mulig melder seg på tidlig i år, avslutter prosjektlederen for konferansen. 

Gå ikke glipp av den viktigste konferansen for næringen!

Transport & Logistikk er transport- og logistikksektorens største faglige møteplass og avholdes på NOVA Spektrum i Lillestrøm 28. – 29. september.