ÅPNINGSTIDER Torsdag – lørdag  09.00 – 18.00

Over 5000 ledige stillinger innen transport og logistikk

Fornøyd utstiller på Transport & Logistikk

Det er et stort og voksende behov for flere medarbeidere innen transport- og logistikksektoren. Gjennom Transport & Logistikk 28. – 30. september gir man alle muligheten til å få et nærmere innblikk i de mange og allsidige jobb- og karrieremulighetene innen næringen.   

Et raskt søk på Finn viser at flere hundre arbeidsgivere er på utkikk etter sjåfører og andre medarbeidere innen logistikk og transport. Tall fra SSB bekrefter at bransjen har et stort behov for flere arbeidstakere, og rapporterer om hele 5 300 ubesatte stillinger innen kategorien transport og lagring.  

Bransjen må vise seg frem

Det er flere forklaringer bak bransjens utfordringer med å rekruttere nok medarbeidere. Selv mener næringen at de ikke har vært gode nok på å vise frem alle de spennende mulighetene som følger av en karriere innen en sektor som har fremtiden foran seg, og som trenger medarbeidere med ulik utdannings- og kompetansebakgrunn:   

Transport- og logistikksektoren er en kjempespennende bransje med mange interessante jobb- og karrieremuligheter innenfor alle fagnivåer. Vi trenger alt fra dyktige lager- og logistikkmedarbeidere og sjåfører til flere teknologer, økonomer og andre som kan bidra til moderne og fremtidsrettede transportløsninger. Skal vi lykkes med å tiltrekke og beholde oss flere til næringen, må vi også synliggjøre at vi representerer en attraktiv og fremtidsrettet bransje sett fra et medarbeiderståsted, sier Are Kjensli. 

Are Kjensli er til daglig administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, og har også selv mange år bak seg i bransjen. Kjensli peker på at transport- og logistikksektoren spiller en avgjørende rolle i myndighetenes arbeid med å nå klimamålene, og at omstillingen og teknologiutviklingen som preger næringen gjør det ekstra spennende å være en del av bransjen nå.  

Parallellt med messen arrangeres konferansen Transport & Logistikk 2023 – den kan du melde deg på til her.

En bransje der du kan bli din egen sjef

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund Geir Mo mener transport- og logistikksektoren har mye å by på for unge og andre som ønsker en spennende og utfordrende jobb med varierte arbeidsdager og god kollegakontakt. Han peker også på at dette er en bransje der man kan utvikle og vokse i rollen: 

Vi har mange medlemmer i NLF som har gått veien fra medarbeider til mellomleder eller leder, eller som etter noen år i yrket har etablert sin egen virksomhet. Mulighetene i bransjen er mange for dem som ønsker å lykkes, og for dem som synes det er kjekt å kunne være med på å skape noe basert på eget talent, sier Mo.  

Viktig utstillingsvindu for rekruttering

NHO Logistikk og Transport og NLF er to av medarrangørene i forbindelse med Transport & Logistikk 2023, bransjens største og viktigste møteplass for hele sektoren. I forbindelse med høstens arrangement etableres det en utstilling på nærmere 30 000 kvadratmeter med om lag 200 utstillere.  Dette blir et viktig utstillingsvindu for rekruttering: 

Gjennom Transport & Logistikk gir vi alle muligheten til å få et nærmere innblikk i de spennende og allsidige mulighetene som kjennetegner transport- og logistikksektoren. Vi tror dette bidrar til at flere får opp øynene for at dette er en bransje som man virkelig bør vurdere å søke seg til og bli en del av. I tillegg er arrangementet selvsagt også viktig for å bidra til at de som allerede er en del av bransjen, får en ekstra motivasjon til å stå på videre, sier Mo. 

Klar oppfordring til aktørene i transport- og logistikkbransjen

Kjensli stiller seg bak Mos vurderinger, og peker på at hele næringen bør kjenne sin besøkelsestid i forbindelse med Transport & Logistikk:

Vår oppfordring er at alle selskaper i bransjen bør ta med sine egne medarbeidere til høstens arrangement. Slik bidrar vi sammen til å løfte forståelsen av hvor viktig bransjen er og hvilke muligheter som finnes i sektoren, sier Kjensli.  

Bli med på årets største og viktigste møteplass for bransjen!

Transport & Logistikk er transport- og logistikksektorens største faglige møteplass og avholdes på NOVA Spektrum i Lillestrøm 28. – 30. september.