ÅPNINGSTIDER | TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Godt driv for Transport & Logistikk på Lillestrøm

30.000 kvadratmeter utstillingsflate og et solid faglig godt program vil være bakteppet når hele næringen samles på Lillestrøm den 28. – 29. september på årets Transport & Logistikk. – Årets konferanse vil bli et fantastisk arrangement hvor alle bør være, forteller Jo Eirik Frøise som konferansegeneral for Transport & Logistikk 2023.

Tekst: Glenn Lund, Logistikk Inside

– Det er godt driv i programarbeidet. Som vanlig vil presentere komplett program første virkedag etter 17. mai, forteller Jo Eirik Frøise, som er inne i sitt 20. år som konferansegeneral for Transport & Logistikk-konferansen.  

Mens utstillingen varer tre dager, fra torsdag 28. september til lørdag 30. september, er det kun torsdag og fredag det vil være konferanse.

Av de rundt 15.000 besøkerne på utstillingen, venter han at cirka 900 vil løse billett til konferansedelen. 

– Målet er å slå antallet fra 2019, sist vi hadde felles konferanse og utstilling på Lillestrøm, legger han til.

– Den første dagen har vi hele programmet i plenum, før vi deler inn i tre ulike parallell-spor på dag to, forteller han. 

Comeback for Nygård

Det Frøise kan fortelle om konferanseprogrammet er at samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kommer til å åpne både konferansen og utstillingen. 

– Samferdselspolitikk er som vanlig et bærende element på konferansen. Den danner rammevilkårene til alle aktørene i bransjen på både transport og vareeier-siden, påpeker Frøise.

Også sosiale rettigheter, bærekraft og innovasjon vil være viktige bærebjelker på årets fagarrangement.

– Vi er fortsatt i en fase der programmet spikres. Om de har noen gode innspill til temaer og innlegg er det bare å ta kontakt, sier han.

30.000 kvadratmeter med utstillingsareal 

Mens Frøise tar seg av konferansebiten, er det Trond Andersen fra Nova Spektrum som er prosjektleder for årets Transport & Logistikk. Målet er å fylle et utstillerareal på 30.000 kvadratmeter fordelt på tre haller.

– Responsen har vært helt enorm, så det ser ut til å gå ganske så glatt. Om noen ønsker å sikre seg plass begynner det å haste, smiler Frøise. 

I tillegg til at flere av bilimportørene har bestilt arealer til å stille ut siste nytt på lastebil- og varebilfronten, er det godt tilsig fra medlemmene i påbyggerforeningen i Norsk Industri, som Frøise også er bransjesjef for i Norsk Industri, i tillegg til en generelt variert flora av andre utstillere med diverse produkter og tjenester til transport- og logistikksektoren.

Den kombinerte utstillingen og konferansen arrangeres 28.-30. september på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Den arrangeres av NOVA Spektrum, Norges Lastebileier-Forbund, NHO Logistikk og Transport, Norsk Industri, Norske Havner og Logistikkforeningen. 

Bli med på årets største og viktigste møteplass for bransjen!

Transport & Logistikk er transport- og logistikksektorens største faglige møteplass og avholdes på NOVA Spektrum i Lillestrøm 28. – 30. september.