ÅPNINGSTIDER Torsdag – lørdag  09.00 – 18.00

Felles stand for offentlige etater

Åpningen av Transport & Logistikk den 28. – 30. september nærmer seg med stormskritt. Ett av høydepunktene på messen er den 500 m2 store standen der et knippe av de viktigste offentlige etatene står samlet for å informere og svare på bransjens og publikums spørsmål rundt en av Norges viktigste næringer. 

NLF lanserer ideen om Transportpoliti

Kjell Olafsrud, Markedsdirektør i Norges Lastebileier-forbund, forteller at NLF lenge har jobbet for at etatene skal samle seg for å gjøre kontroller mer effektive. Derfor har forbundet lansert ideen om et eget «Transportpoliti». Olafsrud utdyper:

– Selv om denne messestanden og representantene som står der ikke kommer til å fremstå som et «Transportpoliti», er det veldig positivt at etatene samarbeider såpass bredt. Det vil bli mye nyttig informasjon å hente på standen, og ikke minst – aktørene vil få med seg mange gode råd på veien når det gjelder hva som skal til for å drive en seriøs virksomhet. De siste årene har det blitt innført en del nye regler, og her kan de besøkende få all informasjon om disse. 

Denne type samarbeid mellom ulike offentlige etater har også vært gjort på tidligere messer, med veldig gode resultater og positive tilbakemeldinger fra bransjen.

Opplæringskontorene viktig for rekruttering

Statens Vegvesen, SVV Krim, Arbeidstilsynet, Enova og Opplæringskontorene er noen av etatene som allerede er påmeldt til standen. Kjell Olafsrud forteller at representantene for Opplæringskontorene vil gjøre en viktig informasjonsjobb overfor både etablerte bedrifter og messebesøkende som vurderer om de eventuelt skal søke seg inn i yrket. Han sier:

– Opplæringskontorene har nyttig informasjon til begge grupper. Bedriftene kan få nyttig informasjon om alt fra det å være lærlingbedrift, til hvilke tilbud som finnes for en bedrifts ansatte når det gjelder å ta utdannelse mens de jobber i bedriften. Det er mangel på yrkessjåfører og mekanikere i Norge, så her vil flere grupper kunne få verdifulle tips.

Enova med attraktive støtteordninger

Dersom du lurer på hvilke støtteordninger som fins når det gjelder miljøvennlige transportformer, kan Kjell Olafsrud fortelle at Enova er rette etat å oppsøke. De tilbyr støtte til kjøp av tunge elektriske kjøretøy som elektrisk lastebil eller turbuss.

– Enova vil være tilstede på Transport & Logistikk 28. – 30. september for å informere om de ulike støtteordningene de tilbyr lastebileiere som ønsker å ta skrittet over i mer miljøvennlige transportformer. Søknadsprosessen er enkel, og du får raskt svar, så jeg anbefaler absolutt alle som er interessert i å kartlegge mulighetene sine å ta en prat med dem.

Kvalifisering til NM i kjetting

Det er ikke bare kunnskap og informasjon å hente på den 500 m2 store standen til offentlige etater. Kjell Olafsrud forteller at den også skal romme lastebilsimulatorer som kan testes av både barn og voksne: 

– Det er ulik vanskelighetsgrad, så her er det noe for alle. Her kan du bli utfordret på alt fra økonomikjøring, til rygging med henger.

– Det arrangeres mange aktiviteter på standen. Staten Vegvesen vil blant annet ha fokus på fremkommelighetsprosjekt sitt, i tillegg til at det vil være et vogntog hvor det er «plantet» noen feil, og hvor de besøkende kan teste kunnskapen sin på området. Kvalifisering til NM i kjetting blir også et populært innslag, så vi regner med at det blir topp stemning med besøkende i alle aldere begge dager.

Bli med på årets største og viktigste møteplass for bransjen!

Transport & Logistikk er transport- og logistikksektorens største faglige møteplass og avholdes på NOVA Spektrum i Lillestrøm 28. – 30. september.